5 asiaa, jotka kannattaa huomioida trukkia ostaessa

6 minuuttia luettavaa

trukin ostaminen

Trukin ostamisessa on huomioitava paljon muitakin asioita, kuin vain hankintahinta. Se, että ostetaan samanlainen kone vanhan tilalle, ei ole aina paras päätös turvallisuus- ja kustannusmielessä. Jos trukki ei esimerkiksi sovellu nykyisiin käyttötarpeisiin ja sen nostokykyä ei ole laskettu tarkkaan, voi sen käyttö aiheuttaa mm. materiaali- ja henkilövahinkoja ja näin tuottaa lisäkustannuksia. Tee siis seuraavat asiat, ennen kuin ostat trukkeja.

Huomioi trukkia ostaessasi

1. Trukkia ostettaessa hyvää kauppaa ei tehdä tuijottamalla vain mahdollisimman halpaa hintaa ja välittömiä kustannussäästöjä. Kun valitset ammattilaisen avustuksella käyttöön oikeasti hyvin soveltuvan trukin riittävillä turvavarusteluilla ja mm. teille soveltuvalla polttoaineella, voit säästää sivukustannusten osalta jopa tuhansia euroja pidemmällä aikavälillä.

2. Selvitä, mistä trukkien sivukustannukset syntyvät. Pelkkä koneen ja mahdollisen lisälaitteen hankintahinnan selvittäminen ei riitä. Säästöjä on saatavilla myös esimerkiksi polttoaineen sekä vähentyneiden onnettomuuksien ja säästettyjen sairauslomien muodossa. Katso suurimmat trukin sivukustannukset ja vinkit niiden välttämiseen täältä.

3. On tärkeää, että perehdyt ostamaasi tuotteeseen myös itse, mutta ammattilainen osaa auttaa optimoimaan trukkihankinnan vieläkin kannattavammaksi. Kuinka monta trukkia kannattaa ostaa? Tarvitseeko näihin toimintoihin todellakjn kaksi eri konetta? Voiko tällaisella koneella nostaa tällaista taakkaa? Kannattaako meidän ottaa sähkötrukki? Luotettava trukkimyyjä laskee teidän lukunne kanssasi auki ja pystyy esittämään millainen kalusto olisi optimaalisin.

4. Älä luota keneen tahansa. Kauhutarinat, joissa vastapainotrukkiin on jälkikäteen lisätty keinotekoisesti lisää painoa, jotta sen nostokykyä voitaisiin nostaa, vaikka kone itsessään ei taakkaa kestäisikään, ovat totta. Ja painot on trukkiin lisätty ”ammattimaisen kumppanin” toimesta.

Tarjouspyyntövaiheessa kannattaa kysyä toimittajalta sertifikaatteja. Luotettavan myyjän tunnistat myös mm. siitä, että yritys on usein hyvin tunnettu ja yrityksellä on resursseja palvella paikallisesti. Jotta ei tulisi ostettua liian pientä konetta, johon jälkikäteen yritetään lisätä ekstrapainoja, on toimittajalta tai myyjältä vaadittava, että hän voi todentaa, mitä on tarjoamassa ja miksi. Näin turvallisuus ja tehokkuus tulee aina otettua huomioon.

5. Trukin ostamisen jälkeen: vaadi kustannusten läpinäkyvyyttä, jotta tiedät mistä maksat ja miksi. Tarvitset pohjatietoa, jotta voit tehdä työsi kunnolla. Ja vaikka trukkikustannukset eivät usein ole yrityksessä hallitsevia kuluja, ovat ne yllättävän iso menoerä. Kuluja kannattaakin seurata, jolloin voidaan kerryttää tietoa ja tehdä tulevaisuudessa hyviä päätöksiä.

Jos et itse ehdi seurata kuluja, vaadi toimittajalta avointa ja kattavaa raportointia. Oikea yhteistyökumppani käy luvut kanssanne läpi ja näin voitte yhdessä optimoida kalustonne. Nykyaikaiset toimijat tarjoavat jopa järjestelmiä, joiden avulla voi seurata käytännössä reaaliaikaisesti millaiset tämän hetken kustannukset ovat ja mistä ne syntyvät. Järjestelmiä on kuitenkin erilaisia, vaadi myös tässä asiassa myyjää esittämään toteen, mitä hän on myymässä.

New Call-to-action

Suositut blogi-artikkelit