Käytetty trukki on hyvä vaihtoehto – Katso vinkit hankintaan

10 minuuttia luettavaa

trukin ostaminen , käytetyt trukit

Trukkihankintaa pohtiessa on hyvä muistaa, että aina ei välttämättä tarvitse ostaa uutta kalustoa. Käytetty trukki voi soveltua hyvin esimerkiksi kohteisiin, joissa trukin käyttöaste on alhainen.

Olipa trukki sitten uusi tai käytetty, siltä vaaditaan käytössä kestävyyttä ja luotettavuutta. Toyotalla on Suomen suurin käytettyjen trukkien valikoima, ja ostaminen on tehty turvalliseksi muun muassa Riskitön ratkaisu -ohjelmamme ansiosta.

Siinä kaikki valikoimaamme tarjotut käytetyt trukit läpikäyvät kattavan kunto- ja käyttötarkastuksen, jossa päätämme, onko trukki tarpeeksi hyvässä kunnossa edelleen myytäväksi. Valitsemme Riskitön ratkaisu -vaihtotrukeiksi vain niitä Toyota- ja BT-käytettyjä trukkeja, joiden kunnossapidosta olemme vastanneet itse aidoilla Toyota- ja BT-varaosilla koko niiden käyttöiän ajan.

Mitä ottaa huomioon, kun ostaa käytetyn trukin?

 Meiltä ostamasi käytetty trukki on siis saanut laatutakuun, mutta muutakin huomioitavaa trukin ostajalla toki on. Ennen ostopäätöstä kannattaa lukea läpi muutama pätevä päätöstä helpottava vinkki omien tarpeiden ja toiveiden tueksi. Koottua tietoa helposti luettavassa muodossa saat myös osto-oppaasta, jonka voit ladata tästä.

1.  Varmista käytetyn trukin huolto ja varaosien saatavuus

 Oli kyse sitten uudesta tai käytetystä koneesta niin trukkien pitää kestää kovassa käytössä, toimia luotettavasti, olla turvallisia ja omistajalleen edullisia käyttää ja ylläpitää. Tällöin huollon ja varaosien saatavuus on ensiarvoisen tärkeää ja korostuu käytetyn trukin kohdalla. Tällöin kannattaa valita merkki, joka pystyy tarjoamaan kattavat jälkimarkkinapalvelut.       

 2. Huomioi käytetyn trukin kone- ja nostoarvokyltit

 Trukissa on oltava asianmukaiset kone- ja nostoarvokyltit kotimaisilla kielillä. Erityisesti käytettyjen koneiden kylteistä on hyvä tarkistaa, että käytetty mittayksiköt ovat oikeat. Nostoarvokylteissä tulee huomioida myös mahdollisten lisälaitteiden aiheuttama nostoarvon muutos. Hyvin tyypillinen tilanne on, että trukkiin on jälkikäteen asennettu esimerkiksi isot rullapihdit, jotka saattavat viedä nostokapasiteetin osuudesta jopa puolet. Tämä on huomioitava myös käytännön työskentelyssä ja trukkihankintoja tehdessä. Yli 0,5m kuljettajaa nostava trukki on tarkastettava vuosittain sertifioidun tarkastajan toimesta ja ostohetkellä tulee pyytää tästä dokumentti.   

3. Huolehdi käyttö- ja turvallisuusohjeet tarvittavilla kielillä

Käyttö- ja turvallisuusohjeet tulee luonnollisesti löytyä kotimaisilla kielillä. Tämä on yleensä kunnossa uusien koneiden kohdalla mutta ohjeet pitää tarkistaa myös käytettyä konetta ostettaessa. Trukin tulee täyttää CE-merkintään oikeuttavat asetukset ja määräykset ja on varmistettava vaatimuksenmukaisuusvakuutuksen olemassaolo.  Suomeen saatetaan tuoda myös ETA-alueen ulkopuolisia koneita, jotka eivät todellisuudessa täytä CE-merkinnän vaatimuksia tai CE-merkintää ei yksinkertaisesti ole.            

4. Selvitä käytetyn trukin omistus- ja huoltohistoria

Käytettyä trukkia ostettaessa on hyvä selvittää trukin omistus- ja huoltohistoria. Suomessa tulee vastaan tapauksia, joissa kertaalleen vakuutusyhtiön lunastama hytti- tai turvakehävaurion kokenut trukki on myyty uudelleen asiakkaalle. Tämä ei ole lainmukaista, koska vaurioitunut hytti tai turvakehä tulee korvata kokonaan uudella valmistajan aidolla hytillä tai turvakehällä. Kantavia rakenteita ei saa mennä hitsaamaan tai korjaamaan ilman korjauksen jälkeistä erillistä viranomaishyväksyntää ja – testausta. Kentällä on ollut myös trukkeja, joissa valmistaja ei ole antanut lupaa turvarakenteen korjaamiseen.      

5. Älä säikähdä yllä olevia tarkistuskohtia!

Käytetty trukki voi olla erinomainen valinta. Paras vaihtoehto on ostaa käytetty aina valtuutetulta myyjältä aukottomalla dokumentaatiolla. Voit tutustua Toyotan laajaan käytettyjen trukkien valikoimaan verkkokaupassamme. Ei muuta kuin etsimään!  Pyydä tarjous Toyota vaihtotrukista.                

Käytettyä trukkia hankittaessa tulee huomioida monia asioita, joten kannattaa tutustua käytetyn trukin osto-oppaaseen

Suositut blogi-artikkelit