Kuinka monta trukkia kannattaa ostaa?

8 minuuttia luettavaa

trukin ostaminen

Oletko ostamassa siirto- ja nostolaitteita varastolle tai tehtaalle? Odota vielä hetki, jotta hankinta ei mene pieleen. Pohdi ensin tiedätkö tämänhetkistä tilannetta:

Jotta voisit tehdä oikeasti hyvän päätöksen ja ostaa oikean määrän oikeanlaisia laitteita (ja näin saavuttaa sekä lyhyen että pitkän aikavälin säästöjä), pitää sinun ensin tietää, kuinka paljon ja millaisia laitteita teillä tällä hetkellä on

Kuinka monta trukkia yritykselle

 

Koneiden kartoitus

Mikään ei ole kalliimpaa, kuin vääränlainen laite väärässä paikassa. Jotta voit ostaa oikeanlaisia laitteita teidän tarpeisiinne, tulee sinun tietää minkälaisia trukkeja ja muita laitteita teillä on tällä hetkellä käytössä. Mitkä ovat niiden käyttötarkoitukset ja käyttöasteet – käytetäänkö niitä edes mihinkään, vai onko niitä tosiaan liian vähän? Ennen kuin teet johtopäätöksiä, avaa keskustelu: voisiko kahden koneen omistamisen sijaan saman työmäärän tehdä yhdellä laadukkaalla koneella? Voisivatko eri osastot käyttää yhteistä laitetta? Yllättyisit, jos tietäisit kuinka usein seinän molemmin puolin eri osastoilla on täysin samanlaiset koneet, joita ei tule paljon käytettyä.

Joka ikinen trukki ja laite, joka seisoo hallissa tai tontilla, on kuluerä – oli se aktiivisessa käytössä tai ei. Etenkin pääkaupunkiseudulla varastotila voi maksaa euron tai pari per neliö. Määräykset vaativat, että trukit ja muut laitteet on huollettava vuosittain. Laite pitää myös olla vakuutettuna tavalla tai toisella. Jos koneet ovat uudempia, saattaa niillä olla myös tasearvoa, jos niitä ei ole poistettu kokonaan. Joten kone, joka seisoo käyttämättömänä ja vie tilaa, vie myös rahaa.

Koneiden nykyisen määrän ja käyttöasteiden kartoitus antaa hyvän kuvan siitä, minkä verran niitä kannattaa ostaa. Pidä kuitenkin mielessä, että laitteita ei tarvitse olla niin paljon, että kaikki sesongit ja kiirehuiput voidaan kattaa omalla kalustolla. Esimerkiksi trukkeja on mahdollista vuokrata tarvittaessa. Voit saavuttaa nopeita säästöjä, jos uusia koneita ei tarvitsekaan ostaa juuri saman verran, kuin mitä vanhoista luovutaan.

Vertaa kustannuksia

Haluat varmasti tehdä hyvät kaupat ja ostaa sellaisia laitteita, jotka ovat edellisiä kustannustehokkaampia. Jotta tietäisit ovatko toimittajan tarjoamat laitteet järkeviä hinnaltaan ja kustannustasoltaan, pitää sinun ensin tietää kuinka paljon tämän hetken laitteistonne aiheuttaa kuluja. Laskeaksesi laitteiden kustannukset auki, pitää sinun tietää paljon koneita on. Mututuntumaan ei kannata luottaa, sillä jos et tiedä laitteiden todellista määrää, on kulujenkin laskeminen arvailua.

Kun sinulla on laitteiden kokonaismäärä selvillä, voit lähteä laskemaan niiden kustannuksia. Huomaa, että kokonaiskustannukset ovat monen tekijän summa ja ne voivat olla piilossa myös eri osastojen kulurakenteissa. Älä siis katso vain laitteiden sisäänostohintoja, vaan muista ottaa huomioon myös mm. korjaus- ja huoltokulut sekä polttoainemenot. Katso täältä vinkit trukin kokonaiskustannusten laskemiseen.

New Call-to-action

Suositut blogi-artikkelit