Toyota Smart Trucks – älykkäät trukit

6 minuuttia luettavaa

Toyotan BT varastotrukit ovat älykkäitä laitteita. Älykkäiksi ne tekee telematiikkalaitteisto, joka on asennettu niihin valmiiksi. Smart Truck -trukit toimivat perustyössään kuten ihan tavallisetkin varastotrukit, mutta niiden varustuksen avulla toimintaa voidaan kehittää aivan uudella tavalla.

Toyota Smart Trucks - älykkäät trukit

”Älykkyyttä on kyky suunnitella, ratkaista ongelmia, ajatella käsitteellisesti, oppia nopeasti ja oppia kokemuksesta.” Näin esimerkiksi Wikipediassa määritellään älykkyys. Määritelmä kertoo paljon myös siitä, mitä älykäs trukki tarkoittaa. Kun trukin toiminnasta voidaan kerätä reaaliaikaista tietoa, voidaan kerätyn datan avulla tuottaa lisäarvoa trukin omistajalle. Datan avulla voidaan esimerkiksi alentaa trukin elinkaarikustannuksia, nopeuttaa investoinnin takaisinmaksua ja parantaa kannattavuutta – eli suunnitella, ratkaista ongelmia ja oppia.

 

Smart Truck -trukki osaa kommunikoida


Toyota Smart Truck -trukkien vakio-ominaisuus on niihin tehtaalla asennettu telematiikkateknologia. Laitteisto koostuu tiedonsiirtolaitteista, antennista, kiihtyvyysantureista ja näppäimistöstä. Tämän laitteiston avulla trukki kerää tiedot pilvipalveluun. Tieto siirtyy trukista palveluun nopeiden mobiilitiedonsiirtoyhteyksien avulla. Tietojen lukeminen on helppoa ja se voidaan tehdä jopa mobiilisti.

Omaa trukkikantaansa ja niiden järkevää käyttöä on huomattavasti yksikertaisempi hallita, kun näyttöpäätteeltä näkee jopa reaaliaikaisesti esimerkiksi sen, kuinka monta trukkia on käytössä, kuinka paljon niillä ajetaan ja millaiset huoltosopimukset trukeilla on. Smart Truck -trukkien käyttäjät saavat ilmaisena palveluna kalustolistauksen, käyttötunnit, huolto- ja vuokrasopimustiedot ja huoltotilauksen. Kun huollon tilaa suoraan sovelluksen kautta, voi ongelmia kuvata tarkemmin ja mukaan liittää kuvia. Näin asiakaspalvelu pystyy reagoimaan huoltopyyntöön entistä tarkemmin.

 

Päivittämällä palveluaa trukki kommunikoi vielä enemmän


Jo perustoiminnoilla saa trukistaan irti paljon hyödyllistä tietoa, mutta Smart Truck -trukeista voi tehdä vielä älykkäämpiä päivittämällä ne
Toyota I_Site -järjestelmään. Koska trukeissa on jo tarvittava laitteisto, päivitys ei vaadi lisäasennuksia, mutta kuukausimaksulla saa käyttöön Toyota I_Site kalustonhallintajärjestelmän jonka avulla trukki antaa omistajalleen kaiken tarvittavan informaation trukeista.

 

Millainen on älytrukin tietoturva?

Toyota on tarkka tietoturvasta. Toyota Material Handling Europe ylläpitää ISO-standardien mukaista tietoturvajärjestelmää eli riskin- ja muutoksen hallinta, tietoturvatarkastukset ja liiketoiminnan jatkuvuus ovat meille ehdoton vaatimus.

Ostopäätös Smart Truck -trukin hankkimisesta tarkoittaa, että trukki yhdistetään verkkoon ja sen toimintatietoja kerätään. Tiedot eivät kuitenkaan sisällä esimerkiksi kuljettajaa koskevia tietoja, joten esimerkiksi tietojenkäsittelysopimusta ei tarvita.

 


 Lataa opas Smart Truck -konseptin eduista

 

Lue lisää: Toyotan Smart Truck - konseptista » 

Lue artikkeli: Smart Truck -trukin hyödyt »

 

Suositut blogi-artikkelit