Trukin seisonta-aikojen välttäminen

5 minuuttia luettavaa

vastapainotrukit

Käytettävyys ja luotettavuus ovat trukkikaluston tehokkaan hyödyntämisen välttämättömiä piirteitä. Kaikki käyttökatkot heikentävät niitä. Onkin loogista, että trukin valinnassa painotetaan myös jälkimarkkinointiorganisaatiota yhä enemmän.

Ensimmäisen trukin myynti on helppoa. Seuraavan trukin myyminen onkin sitten jo vähän vaikeampaa.” Tuttu lausahdus, jossa on totuuden siemen, kuten kliseissä usein on. Seuraavaa trukkia ostettaessa ei nimittäin mietitä pelkästään trukkia, vaan arvioidaan myös toimittajan palvelua. Ammattitaitoiset ja koulutetut trukkimekaanikot, huoltoverkoston valtakunnallinen laajuus, lyhyet vasteajat, varaosien saatavuus ja toimitusajat – kaikki nämä tekijät voivat ratkaista trukkitoimittajan valinnan. Hyvä huolto nimittäin pitää seisonta-ajat minimissä ja trukin käytettävyyden korkealla.

Vastuullinen toiminta

Myös käyttäjällä on vaikutusta. Vastuullinen toiminta ja trukkikuljettajan koulutus auttavat välttämään vikoja, vaurioita ja seisonta-aikoja. Tämä koskee sekä käyttöä että kunnossapitoa.

Monilta ongelmilta säästyy jo trukin ja akkujen säännöllisellä puhdistuksella ja akkujen oikealla latauksella. Akun liiallinen purkaminen tai märkälyijyakun toistuva välilataus voi osoittautua kohtalokkaaksi.

Tässä yksi esimerkki: Jos kuljettaja painaa kaasu- tai jarrupoljinta liian aikaisin, trukki ei läpäise turvatarkastusta, vaan näyttöön tulee vikailmoitus. Siitä seuraa tarpeeton käyttökatko, joka olisi voitu välttää toimimalla oikein eli uuden ajotyylin mukaisesti.

Myös lattian puhtaus ja tasaisuus vaikuttavat käyttökatkojen määrään. Näkyvyys  ohjaamosta on sitä parempi mitä puhtaampi ympäristö on. Silloin puolestaan törmäysvahinkojen riski pienenee. Käytäntö on osoittanut, että lojumaan jätetyt kuormalavat tai pakkausmuovit aiheuttavat toistuvasti öljyvuotoja, rengas- tai laakerivikoja ja johtojen katkeamisia.

Suositut blogi-artikkelit