Näillä kuudella vihjeellä tehostat kylmävarastosi toimintaa - lataa myös kylmävarastoinnin juliste

7 minuuttia luettavaa

kustannussäästöt , varastonhallinta

Yksi kylmätilojen suurimmista haasteista on ylläpitää varastoiduille tuotteille sopivaa lämpötilaa pitäen samalla kustannukset mahdollisimman alhaisina. Tämä tulisi lisäksi saada aikaan vaarantamatta trukin asianmukaista toimintaa.

Muita haasteita ovat esimerkiksi akkukapasiteetin optimointi, hukkatilan minimointi ja kosteuden muodostumisen aiheuttamat ongelmat. Alla joitakin vihjeitä mainittujen haasteiden ratkaisemiseksi ja toiminnan optimoimiseksi.1. Käytä oikeita laitteita

Luotettava, nopea ja helposti hallittava materiaalinkäsittelylaitteisto tukee sujuvaa materiaalivirtaa ja varmistaa tuoretuotteiden pilaantumattomuuden. Kylmä- ja pakkasvarastot ovat materiaalinkäsittelyn kannalta yksi haastavimmista ympäristöistä, sillä pakkasen puolella oleva lämpötila saattaa vaurioittaa trukkeja. Laitevaurioiden ja korjauskustannusten välttämiseksi onkin erittäin suositeltavaa käyttää erityisiä kylmävarastoihin tarkoitettuja trukkeja, joissa on tähän tarkoitukseen suunnitellut ominaisuudet. Lisäksi työntekijät voivat ennen käyttöä tehdyillä tarkastuksilla varmistaa, että laitteet ovat käyttövalmiina eikä kallisarvoista työaikaa mene hukkaan

Toyota trukit pakkasvarastoon

2. Käytä tila tarkasti

Kylmävarastoissa tila on kallista. Siksi varastosi tilankäyttö ja varastointitavat on optimoitava. Tämä voidaan tehdä valitsemalla varastointivaihtoehtoja, jotka käyttävät varastosi tilan mahdollisimman tehokkaasti. Esimerkiksi automaattiset hyllystösukkulat maksimoivat tilankäytön pitäen läpimenoajan hyvänä ja minimoiden kylmävarastossa tarvittavien työntekijöiden määrän.

3. Tutustu uusiin energiaratkaisuihin

Tiesitkö, että litiumioniakut menettävät tehoaan kylmässä vain hyvin vähän, jos lainkaan ja niiden energiatehokkuus on jopa 30 % korkeampi kuin lyijyakuilla? Tämä mahdollistaa pidemmän käyttöajan ja koska akku voidaan lämmittimemme ansiosta varata kylmätilassa, trukit voivat olla käytössä yhtäjaksoisesti koko vuoron ajan.

LUE LISÄÄ KYLMÄ- JA PAKKASVARASTORATKAISUISTA >>

LISÄTIETOJA LITIUMIONIAKKUJEN HYÖDYISTÄ >>

4. Varmista, että työntekijät voivat työskennellä mukavissa olosuhteissa

Asianmukaisen vaatetuksen lisäksi työntekijöiden tuottavuutta parantavat olosuhteisiin nähden oikeaoppinen trukin varustelutaso, joka pitää heidät lämpimänä. Esimerkiksi työntömastotrukkien lämmitetyllä ohjaamolla voi parantaa työntekijöiden terveyttä ja turvallisuutta. Lämmitetyt ohjaamot maksavat itsensä nopeasti takaisin, sillä tuottavuus pysyy korkeana, kun henkilökunnalla on miellyttävät työskentelyolosuhteet koko vuoron ajan, eikä heidän tarvitse käydä tauoilla yhtä usein (tauot ovat yleinen käytäntö kylmissä työympäristöissä ja ne laskevat tuottavuutta tyypillisesti noin 10–15 %).

5. Harkitse toistuvien tehtävien automatisointia

Helppo tapa kylmätiloissa työskentelevien henkilöiden määrän vähentämiseksi on tiettyjen prosessien automatisointi. Automaattiset AGV -trukit voidaan ottaa vaiheittain käyttöön lavojen kuljetusta tai varastointia varten. Näin työntekijät voivat siirtyä tuottavimpiin työtehtäviin, joissa olosuhteet ovat lämpimämmät.

6. Huolehdi huollosta

Kylmät ja kosteat olosuhteet kuormittavat laitteita. Mahdollisuus hyödyntää taitavia huoltoteknikkoja ja alkuperäisiä osia on avainasemassa, jos haluat pitää toiminnan jouhevana 24/7. Älykkäiden Smart Truck -trukkiemme ansiosta voimme tukea sinua ja parantaa trukkiesi huoltoa käyttäen telematiikkajärjestelmän tarjoamia tietoja. Suosittelemme aina pyytämään huoltosuunnitelman erityisesti kylmä- ja pakkasvarastoissa käytettyjen trukkien kohdalla.

Lataa itsellesi juliste kylmävarastoinnin parannusehdotuksista!

Kylmä- ja pakkasvarastot

Suositut blogi-artikkelit