EcoVadis todentaa vastuullisen toiminnan

5 minuuttia luettavaa

Vastuullinen sisälogistiikka , Kestävä kehitys

Toyota Material Handing Finland (TMHFI) on saavuttanut vastuullista toimintaa verifioivan EcoVadis Gold -sertifikaatin.

Toyota Material Handling Finland saavutti Ecovadiksen kultatason.

Tarkasti todistettu

EcoVadis Gold -sertifikaatin saaminen edellytti yrityksen koko toiminnan kattavat vastuullisuusperiaatteet ja konkreettiset toimenpiteet sekä kattavan dokumentaation, jolla TMHFI todisti EcoVadis-organisaatiolle vastuullisuutensa. 

EcoVadiksen vaatima dokumentointi on hyvin yksityiskohtainen alkaen TMHFI:n vastuullisuusstrategiasta ja arvoista päätyen työsuojelutoimikunnan kokousmuistioihin sekä dokumentteihin siitä, miten työntekijöille tiedotetaan työturvallisuuteen liittyviä asioita. Sertifiointi edellyttää, että kaikki vastuullisuuteen liittyvät periaatteet ja teot ovat toteutuneet maaorganisaatiossa.

Vastuullisuus ja sen todentaminen on Toyotalla sisäsyntyinen tarve. Kestävän kehityksen mukaisten työtapojen eteen on tehty työtä pitkään eli jo ennen kuin asiakkaat ovat sitä alkaneet vaatia kumppaneiltaan.

Globaalisti kärkijoukossa

TMHFI sijoittuu EcoVadiksen kokonaispistemäärällään ylimpään kahden prosentin joukkoon maailmassa. Yhteispistemäärä kertyy neljästä mittarista: ympäristövastuusta, liiketoiminnan eettisyydestä, yhteiskuntavastuusta ja kestävästä hankintatoimesta.

Vuonna 2007 perustettu EcoVadis on laajin globaali järjestelmä, jossa yritykset todentavat vastuullisuuttaan. Auditointeihin osallistuu vuosittain yli 90 000 yritystä. Standardimittariston avulla yritysten on helppo arvioida kumppaneidensa ja tavarantoimittajiensa vastuullisuutta. EcoVadiksen mittarit tiukentuvat jatkuvasti, mikä merkitsee sitä, että yritysten on kehitettävä jatkuvasti vastuullista toimintaansa, jotta ne voivat saavuttaa EcoVadis Gold -tason.

TMHFI:n emoyhtiö Toyota Material Handling Europe (TMHE) kehittää parhaillaan käytäntöjä ja tekniikoita, joilla vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Toimitusketjun vastuullisuuden kehittäminen on toinen painopistealue. TMHE:n vuoden 2040 hiilineutraalisuustavoite koskee samalla tavalla yritystä itseä kuin sen toimitusketjukumppaneita. Samalla tuetaan myös asiakkaita toimimaan vastuullisesti muun muassa vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

EcoVadis-sertifiointiin liittyy kiinteästi EcoVadis-organisaation antama palaute, miten toimintaa voidaan kehittää. Vaikka TMHFI kuuluu vastuullisuudessaan oman alansa yritysten globaaliin kärkijoukkoon, on silläkin edelleen kehitettävää.

EcoVadis Gold -sertifikaatin lisäksi TMHFI:llä on ollut ympäristöjohtamisen ISO 14001 -sertifikaatti vuodesta 2010, ja Toyota Material Handling Europella on EcoVadiksen Platinum-sertifikaatti.

Hiilijalanjäljen minimointi

EcoVadis on tunnettu maailmanlaajuinen yrityksen vastuullisuutta mittaava standardi, joka auditoi 155 maassa yrityksiä 198 toimialakategoriassa. EcoVadiksen verkostoon kuuluu 55 000 yritystä, joista tunnetuimpia ovat Johnson & Johnson, Verizon, L'Oréal, Subway, Nestlé, Salesforce, Michelin ja BASF.

Ecovadiksen suorituskykymittaristolla monitoroidaan yrityksien vastuullisuutta kansainvälisesti 21 vastuullisuusindikaattorin kautta neljässä teemassa, jotka ovat ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu ja työelämän käytännöt, liiketoiminnan eettisyys sekä vastuullinen hankintaketju.

Lue lisää aiheesta:

Vastuullinen huolto on arjen tekoja »
Litiumioniteknologia on vastuullinen valinta »

Suositut blogi-artikkelit